Also visit: http://www.makedonia-hotel.gr/


Φωτογραφίες


Η πρωτεύουσά του, που λέγεται Λιμένας ή Θάσος είναι χτισμένη στη βόρεια παραλία, στη θέση της αρχαίας πόλης.

Το ιστορικό παρελθόν του νησιού έχει αφήσει ακόμη και σήμερα τ' αχνάρια του πάνω στα μαρμαρένια ερείπια και στα μνημεία που σώζονται στα περίχωρα της πόλης.

Ανάμεσα σ' αυτά που μπορεί να επισκεφθεί κανείς είναι : τα Τείχη, που περιστοίχιζαν ολόκληρη την αρχαία πόλη (7ος-5ος αι. π.X.), η Ακρόπολη, η Αγορά, το Θέατρο ο Ναός του Πυθίου Απόλλωνα, το Xορηγικό Μνημείο μέσα στον περίβολο του Ιερού του Διονύσου, κλπ. Αξιόλογο επίσης είναι και το Αρχαιολογικό Μουσείο με πολλά εκθέματα.

Ο γύρος του νησιού

Κάθε παραλία και μια αποκάλυψη, κάθε στάση και μια έκπληξη. Τη Θάσο την αισθάνεσαι όταν την ψηλαφίσεις.

Thassos_Vatopedi.jpg (27001 bytes)

Στον Λιμένα, την πόλη της Θάσου που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού συνδυάζει την κοσμοπολίτικη ζωή με τις μικρές και μεγάλες σας αποδράσεις.

Η Μακρύαμμος είναι μια πλήρως οργανωμένη παραλία λίγο έξω από τον Λιμένα. Επισκεφθείτε την Αρχαία Αγορά, τα αρχαία ιερά, το Θέατρο και την Ακρόπολη.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις οργανώνονται όλο τον χρόνο, από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το Δήμο Θάσου και τους πολιτιστικούς συλλόγους.

Η Παναγία με τα μεγάλα πλατάνια στην πλατεία, τα τρεχούμενα νερά και το γλυκό του κουταλιού πάντα προκλητικό στο πιάτο.

Η Χρυσή Αμμουδιά στην παραλία της Παναγίας, με την απεραντοσύνη της, τα υπέροχα κύματά της και τις γραφικές ψαροταβέρνες της.

Η Ποταμιά, παραδοσιακός τόπος παραθερισμού από πολύ παλιά, με υπέροχη θέα από το χωριό.Θαυμάσια τουριστική υποδομή θα βρείτε στη Σκάλα Ποταμιάς, με οργανωμένη παραλία και πολλές ψαροταβέρνες δίπλα στο κύμα.

Τα Κοίνυρα, τόπος μαγικός που η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων. Απέναντι στο ακρωτήρι το νησί. Δίπλα στα Κοίνυρα, η ονομαστή διεθνώς παραλία Paradise.

Η Αλυκή και η Αστρίς με φόντο το Αιγαίο και με τις ξακουστές τους παραλίες σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στα υπολείμματα αρχαίων λατομείων και ναών, τα νερά παίζουν παιχνίδια.

aliki.jpg (34710 bytes)

Η Ψιλή Αμμος είναι μια παραλία που θα την αγαπήσετε για την ηρεμία και την ψιλή της άμμο.

Η Μονή Αρχαγγέλου χτισμένη πάνω σ' ένα απότομο βράχο αγναντεύει το Aγιο Όρος. Ευλαβικός τόπος προσκυνήματος. Δίπλα στον βράχο υπέροχες παραλίες σε κρυφούς ορμίσκους.

Thassos Archangelos.jpg (28619 bytes)

Ο Ποτός και το Πευκάρι είναι μοναδικοί προορισμοί. Με θαυμάσιες παραλίες, γραφικές ταβέρνες και έντονη νυχτερινή ζωή. Εννέα χιλιόμετρα από τον Ποτό, προς το εσωτερικό του νησιού βρίσκεται το χωριό Θεολόγος, ένα από τα πιο αξιόλογα παραδοσιακά χωριά της Θάσου.

Λιμενάρια, η μικρή πολιτεία στο νότιο τμήμα της Θάσου. Στο ύψωμα το παλιό αρχοντικό της εταιρείας Σπάϊντελ και νεοκλασικά σπίτια στον οικισμό. Τα Λιμενάρια γνώρισαν μεγάλη ακμή από τα πλούσια μεταλλεία που υπήρχαν στην περιοχή. Τόπος διακοπών σήμερα με πολλή κίνηση μέρα και νύχτα. Πανέμορφη η παραλία της Τρυπητής.

Τα ορεινά χωριά Μαριές, Καλλιράχη και Σωτήρας αλλά και οι σκάλες τους, που είναι οι παραθαλάσσιοι οικισμοί, αποτελούν για τη Θάσο ένα συνεχές εναλλασσόμενο τοπίο στην γαλήνη του βουνού και τη ξενοιασιά της παραλίας.

Σκάλα Καλλιράχης. Όμορφες γαλήνιες παραλίες με υπέροχες ψαροταβέρνες και φρέσκο ψάρι.
Σκάλα Σωτήρος. Η Ιστορία λεει ότι εδώ βρισκόταν το ιερό του Ηρακλή. Στην Σκάλα σήμερα θα απολαύσετε το μπάνιο σας και γευστικές λιχουδιές.

Στον Πρίνο φτάνεις με φέρι μπόουτ από την Καβάλα. Στις όμορφες παραλίες θα απολαύσετε το μπάνιο σας. Η περιοχή είναι κατάφυτη από ελαιώνες και θαυμάσια ξενοδοχεία.